úterý 23. dubna 2024

Defilé multisnubnosti

Oddávající byla naštěstí alkoholička, takže ta tři promile doslova ustála a v proslovu bylo slyšet jen šest rozdílů. Obloha se jediný den toho týdne vymetla a hosty bylo možné objímat venku. Osmdesát borových šišek mezi řetězy žárovek na stropě si užívalo milosrdnou náladu gravitace numerologicky vybraného dne a hodiny.

Žádný z nápadů od stěny z papírových květů až po podpisový stolek ze záložních pivních sudů nezaskočil vynalézavého pana domácího. Na absolventku floristického kurzu se otevřely dveře dodávky plné čerstvých květin. Kuchaři opanovali nevlastní kuchyň a jejich svíčkovou pochválil i fotograf, pro kterého je už téměř alergenem. Třípatrový dort na klíně dovezený vcelku zachutnal i nedortovým strávníkům. Oblek udělal z patnáctiletého syna muže. Zapínání motýlka ženicha se podařilo dešifrovat v poslední minutě. Nevěsta byla krásně svá. Kamarádi byli u toho, rodiny splynuly. 

Ráno všichni společně posnídali a jako mravenečci všechno rozložili a odnosili. Když místo utichlo, vzali se bonusově znovu a od té doby se berou každé ráno. Všechno do sebe zapadlo jako dvě skořápky. 

Máme se bát, když chceme v životě všechno se vším? Předem ničeho!

2 komentáře:

  1. Všechno asi mít nemůžeme, ale hýčkejme si to, co jsme dostali nebo vybojovali.

    OdpovědětVymazat
  2. Bylo to nezapomenutelné!

    OdpovědětVymazat